dissabte, de maig 27, 2006

Eclosió de blocs torrellencs

Fa dies que havia promès fer una anotació sobre els nous blocs que han sortit recentment, patrocinats en gran part per l'associació AcTA2025. Ens alegra haver estat motiu de comentaris en el fòrum virtual de AcTA. Segur que els blocs dinamitzaran el debat públic del nostre municipi, i ens descobriran facetes, aficions i interessos de molts veïns. Potser ara es el millor moment d’escriure sobre l’eclosió de blocs, donat que hem descobert un de nou, d’una jove, na Xirera, que ens ha escrit al nostre bloc. Com que és declara partidària només de la coherència, i no dels partits al us de torrelles, l’avisem que haurà de conviure amb una comunitat amb molts conciutadans amb opinions postmodernes que consideren que la època de les ideologies, sospitem que només es deuen referir a la nostra, ja ha passat. I si no hi ha ideologia, ho sento per tu, amiga Xirera, no te sentit el concepte de coherència, que definiria la correspondència d’allò que un fa o diu amb allò que un pensa, i una certa lògica.

Un parentesi al respecte: Això, plocamar la futilitat de "tals conceptes" com les ideologies, la religió, la etnia, els generes, ... i discriminacions subsegüents per ... edat, raza, orientació sexual, per pertinença a una etnia, ... -malgrat que sigin fenomens quantificables, que tinguin eficàcia social i ús científic, doncs recordem existeixen allò que hom denomina ciències socials que estudien i donen explicacions força profundes a les coses-, potser li fa gracia a molta gent: "podem seguir la nostra vida i que no ens vinguin amb categories, ni conceptes, ni ideologies en les que hagi de prendre part -ni ens obliguin a confrontar-nos per la llibertat de culte, de pertenencia, de orientació, ... i la no discriminació nostra i de ningú". Aquesta argumentació no pot anar masa bé a la gent afectada d'una discriminació. Potser seveix a qui pateix en la seva autoestima colectiva degut a aquest menysteniment, i cal recordar que tothom es discriminat en alguna de les seves condicions socials al llarg de la seva vida. Per exemple, un cas per ilustrar: ... Ens discriminen per catalans -podria ser per ser que ens discriminen per ser dona, mormò, homosexual, extranger-, pero bé no ens enfrontem, no demanem la llibertat d'existir, d'autodefinir-nos i de ser iguals a altres comunitats ja reconegudes com a tals, aceptem els punts de vista de qui ens discrimina... aceptem el nostre lloc en la jerarquia -en aquest cas de nacionalitats- , aceptem el nostre lloc, no molestem, tampoc és tant important aixó de ser català, de fet som ciutadans de europa i del mon. I el que serveix per aquest exemple -ser català- podem posar-ne d'altres amb diferents sustantius. (Un peu de pagina: hem consta que a la realitat que qui predica aquest “passotisme” per contrastar alguns escrits nostres, a l’hora de la veritat si que ha donat la cara a un bar per raons ideològiques, o això es va dir llavors).

Perdona l'interrupció, Xirera, es que estava aprofitant per replicar algunes idees que s'han comentat al fòrum. Pots comptar amb el nostre suport i simpatia per la teva empresa, nosaltres si que et comprenem (en el tema de ser partidària d’una certa coherència). Ah no m’oblidi!. Important: Na Xirera demana a la classe política que pensi més en el poble, que arregli els problemes i que es pensi menys en com fer mal als altres competidors. Ens sumem al teu desig, però... només dos consideracions per que no et desesperis:
- Primer, la confrontació –millor educat, pacífic i democràtic- és la base de qualsevol canvi. Hem d’acceptar que som una societat complexa, amb tota classe de interessos divergents, i que és legítim, i necessari –si no, no existiria democràcia- expressar la discrepància política. La confrontació no te per que ser necessariament dolenta. Una reflexió? Ens fiaríem d’una persona que no fos capaç de barallar-se per una cosa que defensa? És a dir... ens donaria respecte una persona que cedís sempre en les coses importants? Un polític no ha de ser sumis, i tampoc agressiu, com sovint veiem, ha de ser assertiu, és a dir... la defensa educada, pacifica i democràtica del seu programa, sense cercar ni recorrer a "enemics malvats".
- I en segon lloc, tingues en compte que falta exactament 1 any per les eleccions locals, que son el dia 25 de maig del 2007.

Partint dels lligams d’AcTA tenim els següents blocs:
- http://glomayol.blogspot.com/
- http://www.carlesbel.blogspot.com/
- http://ceveva.blocat.com/
- http://suv.blocat.com/
- http://atajosdedialogo.blogspot.com/
- http://hoteljaguar.blogspot.com/
- http://jgavalda.blocat.com/
- http://xirera.blogspot.com/

Salut i bon cap de Setmana!

4 Comments:

Blogger Enric said...

Hola Panoràmix.

El teu escrit m'ha agradat. Tant de bo tots els debats els poguéssim mantenir a aquest nivell, i de ben segur que les coses ens haguéssin anat millor a tots. Mai he deixat de demanar que TOTHOM participés a AcTA.
Només fer el matís, per al.lusió directa, que jo no predico cap tipus de "passotisme". És a dir, que la lluita intel.ligent no pot esdevenir una categorització de "blanc o negre", enfocada contra un enemic mitològic. Tot té més matisos. Estic d'acord que el passotisme sempre va en contra del discriminat. Dic que em sembla que certes idees polítiques de confrontació "a sac" lluiten d'una manera que és contraproduent.
Us imagineu tenir el PP -Déu no ho vulgui- a la Sala de Plens?. Gairebé podrieu muntar un ring de boxa.
També em sembla que hi ha certes corrents socials que s'utilitzen políticament de manera que tampoc beneficia els propis discriminats "de facto" ni a la resta, de paraula evidentment que sí que ho fan veure, i s'aprofiten de la gent que pretén tenir les idees claríssimes.
La última paraula, i segurament la més sincera, la tindrien aquests que arriben a les Canàries, víctimes de l'expoli dels recursos naturals dels riquíssims païssos africans. Els pobres no diuen ni mu i són els que tenen més raons.
Amb referència al món post-ideològic de què parles, opino que no cal deixar de ser un mateix identitàriament pel fet de reconèixer un punt de trobada en els altres. D'acord, amb un PP això no ho trobaràs, però és que desde Salamanca potser veuen ERC com nosaltres veiem el PP. En una negociació hi ha que tenir empatia. Collons també en calen, no seré hipòcrita, però ben administrats.
Si em poses com a exemple una situació extrema i lamentable, com fas, és clar que no pots mantenir un fil argumental tant el.laborat. Has d'anar al gra. Però crec que amb tu si que es poden mantenir tesis una mica més raonables que amb altra gent. De fet tens formació en Antropologia, no?. O això m'han dit.
En fi, que felicitats per l'escrit, que per contraposar idees de forma civil.litzada amb mi no hi ha cap problema.

12:26 a. m.  
Blogger Enric said...

I que sàpigues que la meva contrareflexió ja és al meu blog.

3:42 a. m.  
Blogger Enric said...

Quan vulguis crec que els membres de Salvem Can Coll t'obriran les portes per donar-te la seva versió, si vols tenir-ne dues.
No sé si ets un personatge real o virtual, jo poc més et puc dir si ja tens l'opinió formada.

3:37 p. m.  
Blogger Enric said...

Tenim una bella donzella??? o no??? que es diu Xirera i es manifesta no afí a cap partit, només està per la coherència, en l'encapçalament del seu blog.
Primer fa un escrit una mica...confús...on es veu que està contra tots i contra els que manen -a grans trets- i que vol pau.
Després rectifica i diu que no està contra tots, com si algú li hagués dit "no ho has acabat de deixar clar" això.
En el segon escrit puntualitza que està "contra la contra" i contra les parafernàlies de les creus i Salven Can Coll i bla bla bla.
I per més inri, només escriu al blog del president republicà, a AcTA tampoc en sabem res.
Xirera, estàs convidada a entrar a la gran família d'AcTA amb la postura que vulguis. És clar que per això t'haurem de conèixer, per ajudar-te a fer realitat les teves ganes de comunicar. T'hi esperem.

2:52 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home