dilluns, de maig 01, 2006

A torrelles Govern=Culpable malgrat que les evidencies diguin el contrari

La meva intenció no seria la de fer victimisme ni oposició de l'Oposició. Pero ens trobem que PiP torna a la Càrrega a la seva web, amb temes ja debatuts i respostos, i crec que airosament. Reflexionem, doncs sobre el tema:

Els fets objectius son que per primera vegada -és a dir, que en els 19 anys de govern de PiP NO, i en4 mesos de govern d'ERC SI (menys de 3 anys si és compta el tripartit local)- un ajuntament és mulla i fa de mitjancer per aconseguir que tres grups de música pugin assajar als locals d'un particular (Catalunya en Miniatura). Repeteixo, la primera vegada, i als locals d'un particular, com PiP oblida de mencionar, i no a uns locals municipals, com PiP ens fa creure quant compara el cas amb el Casal de la Gent Gran. Aquest propietari, està en el seu dret, demana unes condicions per estar segur que és farà bon us i que l'Ajuntament supervisarà aquests joves. No vol tenir problemes de cap tipus.

A partir d'aqui, PiP critica que l'ajuntament criminalitza als joves, dient que aquest presuposa que podrian ser traficants de droga. (una de les condicions és que "qualsevol indici de tràfic de drogues serà motiu suficient per trencar amb la cesió del local"). Diuen els de PiP que aquest punt no calia doncs si és demostren irregularitats, l'Ajuntament podria actuar d'ofici..., si en donem per asabentats de les competencies de l'Ajuntament,... pero el texte parla de qualsevol indici, no que el propietari o la policia haguin de demostrar el trafic per actuar.

I una reflexió, per que és demostri que un individuo ha traficat (o ha comès cualsevol delicte), ha d'implicar el tancament d'aquests locals, el casal d'avis per exemple? tancariem un carrer als peatons per que s'ha comès un robatori? O tancariem una escola per que s'ha fet asetjament a un infant? No te necesariament per que ser així, i menys si els espais son municipals. Caldria valorar-ne els fets i el contexte a cada cas, doncs. Aquest individuo (el delincuent) tindria un problema amb la justicia i els demès, inocents d'aquesta acció, podrien continuar usant els espais publics i divertir-se'n sanament (com segur que fan els nostres joves, els nostres adults i la nostra gent gran). No estem parlant pero d'un espai municipal, si no en una propietat privada, i en el texte diu que és farà en aquest suposit, tancar el local al menor indici.

Després, com a segon argument, PiP diu que l'Educador social de l'Ajuntament, atenció el primer educador social que tenim a Torrelles, no s'hauria de dedicar a coordinar i la supervisió, per part de l'Ajuntament, de l'activitat d'aquests grups musicals. Aixó he defensa sota el pretest que la seva feina és treballar en casos de risc d'exclusió social i families desestructurades. Segons PiP una gran ofensa a la dignitat d'aquests joves que és veuen humiliats i obligats a pasar pel tubo. Entesos, si manès PiP utilitzaria a un altre funcionari per aquest fí. Potser no el més idoni com fa el govern a partir del seu organigrama i disponibilitat. Segur que PiP, per no donar la impresió que aquests joves pateixen risc d'exclusió social i desestructuració familiar posaria a un altre funcionari. Veiem una altre vegada raons esnobs i rebuscades en les que ningú ha caigut fins que PiP ha tret el tema.

i finalment... PiP acava acusant a l'alcaldesa de preferir no donar informació i el secret per que així ningú s'asabenti de les vergonyes... i aixó agafant el comentari de la Gloria que asumia que vista la interpretació criminalitzadora respecte els joves que atribuia PiP, el conveni caldria no haver-se transcit integrament doncs era un contracte entre les parts.

Al titol parlava de que el govern és culpable malgrat les evidencies en contra. Quines evidencies? 1.- Si aquest govern fa aquest conveni, quant mai ningú n'havia fet, és per que és confia en que aquests joves son responsables i que en faran un molt bon ús. (no per que siguin culpables de res, com ens vol fer creure PiP)
2.- Si PiP pot fer aquestes elucubracions és per que aquest govern no amaga rés, de fet, és el primer govern en que totes les actes de plens i comisions son publiques a internet, amb la qual cosa hom des de qualsevol lloc podem consultar-les, totes, les pasades i les acabades de publicar, a qualsevol dia, a qualsevol hora... I quant he dit el primer en aquest article, també hauria de dir el únic.

En un alte fil parlarè de per que PiP fa aquest atac. Per que continuament PiP pren anecdotes per difumiar i enbrutar els encerts del govern.