diumenge, de maig 14, 2006

Acte sobre la llibertat de Premsa al mon i reflexions subsegüents entorn al "Cas Vila"

El passat divendres, 5 de maig, vaig assistir al acte de presentació del informe anual sobre la llibertat de premsa al mon, organitzat per Acta2025. Com a primera xerrada sobre aquest tema, cal reconèixer la iniciativa com a molt interessant. Del que es va dir, poques novetats que no se sàpiguen.

Respecte a Torrelles, només va haver-hi una intervenció del públic respecte pel Cas J. Vila. L’alcaldia va posar en coneixement de la fiscalia les insinuacions calumnioses d’aquest periodista, també regidor en actiu de l’oposició, ara també membre de la junta de la associació AcTA2025, per si havia algun indici de delicte. Això, segons el participant, era un exponent local, en petita escala, d’aquesta intolerància a la llibertat d’expressió que escoltàvem.

Sovint parlo amb els afectats de les "opinions d’en J. Vila". Per que, quant algú s’inventa o difon un escàndol inventat per carregar-se el govern, hi ha d’haver protagonistes: persones que assetgen laboralment, que son endollades, que practiquen la prevaricació i la corrupció, ... Aquestes persones afectades, sovint hem diuen que esperen alguna rectificació i unes excuses de la gent que ha difós i repetit aquelles mentides sobre elles.

Una de les conseqüències d’aquestes invencions i una clau per entendre el trencament de les conversacions politiques -les institucionals segueixen- entre ERC i PiP és aquest passar la ralla al terreny personal. Els republicans ja varen recriminar seriosament a PiP la manera d’explicar l’expulsió del govern del X.Ramell (PSC), pels atacs gratuïts a la honorabilitat i honestedat d’aquest regidor. En aquesta legislatura, entenen els republicans, PiP no s’han sabut, o volgut, extraure de les insinuacions calunioses sobre persones d’en J.Vila per fustigar el govern.

2 Comments:

Blogger Enric said...

Bona tarda Carles.
Què tal company?.
Me n'alegro que us hagueu decidit a utilitzar un espai que sempre ha estat obert tot i haver-nos denegat la subvenció. La coherència d'això ja la valoraran els paràmetres de cadascú.
D'altra banda, no crec que torni a aparèixer molt, com a mínim per seguir participant de la mala sang en un tema que ha estat prou penós i ja està arxivat per la Justícia amb totes les garanties democràtiques com a "no delito".
Que vagi bé.

Enric Casanovas.

8:49 p. m.  
Blogger Dr_Panoramix said...

benvingut,

A veure, sobre la subvenció... potser no soc la persona indicada per respondre't doncs no tinc responsabilitats de govern ni de gestió, i per tant no tinc tots els elements per respondre't.

Sobre el que puntualitzes, efectivament, arxivat com a "no delito", cosa que no exclou que hi hagui gent afectada greument en el seu honor per les acusacions (o insinuacions), a les que encare ningú a demanat excuses. I cosa que no sigui "delicte" no exclou que jo ho reprobi i que sigui un pesim exemple per la convivencia ciutadana.

11:25 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home