dijous, de maig 24, 2007

La línea vermella

En Joaquim Gavalda ens interpel·la al fòrum d’ACTA2025 per que ens posicionem respecte a un anònim aparegut, que hem llegit aquest matí per sobre i del que no disposem de cap copia per rellegir. Volem controlar la nostra independència a l’hora de triar sobre que escriure i evitar que ens marquin la nostra agenda, voldríem parlar d’altres coses, però excepcionalment, per un deure ètic, opinarem al respecte.

Sobre un anònim i sobre la política de clavegueres, el que ens colpeja és el mal que reben certes persones. Un atac i un ressentiment personal que alguns no oblidaran i que voldran tornar, o que, per contrari, a uns altres si que aconseguiran l’objectiu desmobilitzador de fer sentir fàstic per la política, una tasca que en definitiva hauria de ser la més noble de totes. Esperem especialment que al jove al·ludit, al que tenim força estima no li afecti massa, i que continuí amb la seva vida política, doncs segur que serà molt vàlid i útil. Per una altre banda, estic segur que amb el esmentat jove en el futur coincidirem políticament d’una manera o d’una altra.

Ja que ens pregunten, dir que a l’hora de censurar, veig poques diferencies morals amb aquest anònim i algun Alerta! de la Plataforma Cívica, molt victorejat en el seu moment i del que encara hi ha gent que espera disculpes. Llavors també varen haver-hi brigades de neteja. El mal, però, queda fet. També molta gent que pinta a les parets i parla d’especulació acusant a certs convilatans i certes candidatures, haurien de fer-s’ho mirar, doncs estan fent el mateix: atacar a la honorabilitat de les persones. I ja porten moltes legislatures fent-ho. A la política Torrellenca, hi ha un línea vermella que no s’hauria d’haver passat.

Sobre el fil argumental, creiem que un anònim no mereix que li donem carta de naturalesa per reproduir-lo ni comentar-lo. Tampoc diu res de nou. Es evident que un anònim te un objectiu: en aquest cas desmobilitzar el vot de PiP. Independentment dels efectes d’un hipotètic desgast a unes sigles, el resultat final de la dinamica d'anonims i acusacións és un desprestigi global de la classe política, on tothom en surt perdent. Els politics, els ciutadans i el bon nom de Torrelles.

Sobre les qüestions referents a l’autoria, preferim no especular doncs és una cosa massa seriosa per fer-ho. La nostra consigna és la del joc net: Volem guanyar les eleccions per mèrits propis, per tenir més confiança dels torrellencs, per tenir les propostes que sintonitzen amb la gent, i no volem tenir una oposició emprenyada, ressentida que pensi que els hi han robat les eleccions. Així, un prec pels "amics" anònims: millor que no ens "ajudeu".