dilluns, de maig 14, 2007

Nova secció electoral

Torrelles creix. Hom sap que ja hem sobrepassat el límit psicològic dels 5.000 torrellencs. A part de ser un numero rodó, els 5.000 habitants son una frontera administrativa que implica l’obtenció de més recursos -aportats per les administracions supramunicipals- i de més obligacions de serveis per l’ajuntament, gairebé tots ja oferts pel nostre consistori.

¿Quines obligacions tenia el municipi fins ara? A la Llei de Bases del Regim Local, s’estableix que tots els ajuntaments tenen al seu càrrec l’enllumenat, la recollida de residus, la neteja viaria, el subministrament d’aigua potable, el clavegueram, l’accés als nuclis de població, la pavimentació de les vies publiques, i el control d’aliments i begudes. Aquestes son les competències bàsiques. No obstant, recordem que tots els ajuntaments, l’administració més propera als ciutadans, responen a les necessitats dels veïns donant més serveis dels que tenen competències, i que sovint corresponent a altres administracions. Aquests serveis i despeses, en argot polític es coneixen com a serveis i despeses impròpies.

A Torrelles, el pas a 5.000 habitants hauria d’implicar l’obligatorietat de tenir un Parc Públic, una biblioteca, un mercat i el tractament de residus. Per sort, equipaments que ja disposem, a exepció del mercat.

Políticament, el pas a 5.000 habitants, implicarà que passarem de 11 a 13 regidors. Això serà a la propera legislatura, doncs encara cal que s’oficialitzi el padró. No obstant ja anem adequant-nos als efectes d’aquest creixement. Tenir més electors, ha portat que en aquestes eleccions tindrem una nova secció electoral:
- El cas Urbà i ravals històrics (consolidats abans dels anys 30) i disseminats continuaran formant la secció 1. En total tindrà 1673 electors per aquestes eleccions locals.
- Cesalpina i L’eixample de Can Coll configuraran la nova secció 2. Tindrà censats 987 electors.
- La secció 3 la formaran Can Güell i Can Guey. En Total 1052 electors.

1 Comments:

Blogger Dr_Panoramix said...

Vull agrair als funcionaris municipals que ens han atès avui per la seva amabilitat per informar-nos.

12:41 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home