dilluns, de maig 07, 2007

Un poble amb Iniciativa

Ja varem reflexionar sobre les conseqüències estructurals de la aparició de la candidatura d’iniciativa a Torrelles: la consolidació d’un grup autònom d’ICV-EUiA, amb els seus propis interessos i agenda política, i suport parlamentari. Això ve confirmat per la vocació de corredor de fons del seu referent local, en Jordi Riu. Un home força ponderat i implicat en la vida associativa del municipi, amb el que varem coincidir a l’Ateneu.

Hem de felicitar aquest fet com un acte de normalitat democràtica i desitjar la millor sort a un equip amb el que segur que coincidirem en el futur i amb el que el republicanisme i el independentisme tindrem una fructifica relació.

Comentàvem que a PiP no els hauria d’haver interessat aquesta candidatura doncs representa el final de PiP com a força amb aspiracions hegemòniques. En aquest sentit interpretem la incorporació de persones properes a EUiA en la llista de PiP. La nostra opinió és que està fora de lloc demanar a un partit que no es presenti per afavorir la concentració de vot en contra d’uns altres, i a la vegada no vincular-se i amagar-ne el seu suport. En aquest sentit, cal destacar la reacció adversa d’en Jesús Vila, qui va negociar la participació d’ICV-EUiA a l’Entesa, que acusa aquesta candidatura com eco-oportinista. Evidentment ara és el moment de presentar-se amb totes les enquestes bufant a favor d’Iniciativa.

Com a conseqüències electorals immediates preveiem una miqueta més de dispersió de vot que afectarà sobretot al camp de l’esquerra, el que podria beneficiar a les candidatures de CiU i Poble en el repartiment de regidors. (seguim mantenint que el PP només arreplegarà vots marginals de dreta espanyolista antisistema).