dilluns, de febrer 26, 2007

Setmana 1. Crítics de tot el poble, Uniu-vos.

Als últims 10 dies, ha estat d’actualitat una manifestació de la plataforma Salvem Can Coll. La concentració, malgrat sorollosa, considerem que era forçada i artificiosa.
L’ambient el varen caldejar els butlletins de PiP i “Per Tutatis!!”. Va ser curiós que “Per Tutatis!!” parles de Especulació sense precedents. Quan varem anar a veure les denuncies que es feien, varem observar que es parlaven únicament de Marbella i les Balears. Bé!, direm que ens sembla bé aquesta lluita. Tothom coincideix. En un article de PiP hem de coincidir que respecte a la manipulació, hi ha gent que te un morro que se’l trepitja, es clar que segurament nosaltres pensem en alguns diferents que ells.

Parlem del butlletí de PiP:
Primer, sobta que s’otorgin la raó, quant a tants caps tants barrets. És clar que ho diem des d’una perspectiva mes aviat relativista i volent veure que ells si que tenen un boci de raó. PiP te un problema, és creu que pot continuar posant el nom a les coses com fa anys. De fet ho fa, però cada vegada menys persones combreguen amb rodes de molí. El poble és va passar 20 anys votant PiP, contra el perill de l’especulació que venia de CiU, i desprès, li ha carregat el mort de l’especulació a aquest govern. Vint anys en que el poble va multiplicar per 3 la seva població empadronada. (de uns 1500 a uns 4500). Ja està: ja han fet malbé el poble, ens venen a dir. Ja hem arribat a 5000 habitants! I mireu com destrossen Can Coll. Sort que els pares dels nens que usaran la llar d’infants, l’escola i el institut, no saben que per PiP fer unes escoles, és destrossar el territori. Bé, per aquí no passem!. Creiem que PiP perd la credibilitat que podia tenir seguint aquesta política. Que no recordem que PiP va aprovar el Pla General al 1995? Al acabar de llegir el seu butlletí només una conclusió: no proposen alternativa. Tot és critica i desqualificació. No m’estranya que aquest butlletí es reves com un gerro d’aigua freda pels que cercaven un distensionament de la vida publica.

Parlem de CiU:
També han tret la seva revista. Cal dir que continuen amb la seva línea hipercrítica. En uns moments, un sent la tentació de disculpar-los doncs demostren no tenir coneixements dels temes dels que parlen. Per exemple, el més visual i ja desmentit amb els fets, quant varen fer alarmisme amb que a la carretera de Sant Antoni no passarien dos camions a la vegada. És clar que abans d’opinar seria millor que s’informessin. Per exemple, a Sant Vicenç tenien un grup municipal que va votar a favor d’aquelles obres, que li haguessin pogut explicar amb tot tipus de detall que havien aprovat. I sense anar més lluny, a Torrelles, no oblidem que tenen una regidora que pot informar-los, i exigir informació als plens i comissions informatives.
Des d’una perspectiva governamental, més preocupant que la falta de maduresa i formació, que això s’aprèn amb el temps, és aquesta línia hipercrítica respecte al govern. Pot ser una oportunitat perduda, doncs com a grup que s’està renovant, i que al maig podria ser molt decisiu, ara podria estar establint un tercer espai frontissa a Torrelles i no bombardejant els ponts de trobada amb les tres forçes de govern (ERC, PSC i Poble).
Com a positiu, destacar que han començat a signar amb noms i cognoms alguns articles del seu butlletí, amb el esperable efecte moderador que això implica.
Ah!, i per cert, estem esperant a veure que opinen els joves antiespeculatius i PiP, que en definitiva es qui diu que es especulació, de les propostes de CiU respecte al pla general: Creiem que s'ha de donar un major aprofitament als terrenys urbanitzats, s'han de fer polítiques que permetin facilitar la construcció d'habitatges particulars (en parcel.les buides i cases velles) i s'ha de permetre renovar les cases del poble amb un pis més d'alzada dels que tenen actualment. Es a dir, que CiU proposa Planta baixa més tres (PB+3) o planta baixa més dos (PB+2) per qui tenia només un pis. Sort que poden dir que no tenen el clan del totxo a dins!

I per últim: Mencionar en Jesús Vila, que fidel a la promesa que ha fet, va escrivint una anotació diària al fòrum acta. Porta ja dies fent-ho. Ens ha al·ludit en alguns dels seus escrits. Vist l’efecte que han tingut la nostra aproximació a l’actualitat política si que haguéssim especulat (ara amb el mal sentit de la paraula) amb uns resultats més favorables per alguna candidatura. Segurament ens referirem a algun punt tractat per ell més endavant.
Nota: Quant arribi el moment haurem de parlar de si hi ha el bon rotllo generalitzat i suficient per fer la porra de les eleccions.

Bé, ja hem fet un petit repàs de l’actualitat política i que cada u vagi llegint, preguntant als seus politics preferits, e informant-se tranquil·lament que ens queden 14 setmanes fins les eleccions.