dilluns, d’octubre 30, 2006

Militants en campanya

Amb cada campanya els partits politics fan un esforç de presencia publica al carrer. Aquest està protagonitzat per molts militants que aboquen moltes hores de dedicació. Quantes? Això ens preguntàvem i ens hem posat a calcular quantes hores han dedicat els militants actius en aquesta campanya al parlament. No comptem el temps de planificar i coordinar accions, ni el temps de recollir material de campanya de la seu nacional/comarcal, de assistir a actes comarcals i/o nacionals dels partits, ni la feina burocràtica de preparar els papers per apoderats, i el dia de les eleccions ser-ne tot o part del dia.

CiU: hem vist que han posat uns 25-30 cartells i pancartes al pont. Els cartells estaven encintats, posem que amb 1 hora, d’una persona, de preparació ho han pogut fer. Han sortit com a mínim 2 dies a col·locar-los, amb un equip de 3 persones. Amb escala alta, doncs han penjat els cartells a certa alçada, cosa que fa més laboriosa la col·locació. Estimem 3 hores per dia aproximadament. (de 10 a 1 de la nit). Las pancartes posem 30 minuts, entre dos persones. També varen repartir el butlletí de CiU, que bústia a bústia pot estar-ne unes 8 hores en repartir-ho. Una hora més per penjar les fulles que anunciaven l’acte de campanya. Desprès hi ha la preparació del acte de campanya, en que mínim unes 3 persones han d’estar pendent, del so, de posar taules, de penjar la escenografia (pancarta), de comprar i preparar el pica-pica, ... això, com a mínim 1 hora.
En total per a CiU, pel cap baix, ens surten unes 31 hores estimades en feines de campanya. Han estat els que l’han fet una campanya més clàssica. (sense comptar aquí el temps de fer la revista, preparar discursos, l’acte de campanya, escriure el reportatge del acte de campanya, ... ah! i tampoc comptem la furgoneta amb música de convergència que es va passejar pel poble).

PSC: També valorem que han posat una quantitat similar de cartells, uns 25-30. Hem vist que des del partit els han donat uns cartells fets de plafó que no calia enganxar-li la imatge del candidat, ja estava impresa. Els militants del PSC han hagut de penjar-los, creiem que ho han fet en un sol dia. Els han penjat sense escala, cosa que permet anar més ràpid, però que t’exposa a que els vandàlics els sabotegin. Comptem 3 persones en tres hores. I una hora més, per dos persones, per posar les pancartes a diversos llocs del poble. En total, unes 11 hores estimades, a les que cal afegir el temps de la furgoneta de musica del PSC.

Esquerra: Han penjat uns 30-35 cartells, i 5 pancartes. Els republicans han fet servir el sistema tradicional de encolar els plafons, amb el que han estat mínim 2 persones durant 2 hores, preparant-los. Els republicans han sortit dos dies a penjar cartells, mínim 2 persones per nit, i posant 3 hores de mitjana. Desprès per les pancartes també 1 hora per dos persones, fet que han repetit al reposar una segona vegada al rebre com tots els partits els atacs vandàlics. Els republicans han penjat a més uns 20-30 cartells en els plafons lliures d’expressió o en diversos llocs del poble, que valorem en 2 hores més d’una persona. També han repartit, uns 400 díptics de candidatura, que valorem 1 hora més de treball. En total, ens surten com a mínim unes 23 hores estimades de dedicació. A això cal sumar que els independentistes no varen fer cap acte públic, però si un acte de proximitat ”Esquerra t’escolta”, amb el que han posat a part de la militància més activa a escoltar i xerrar amb la massa social d’Esquerra. No comptem la assistència en qualitat de candidata de Glòria Matas a actes de partit.

ICV-EUiA: Han penjat uns 10-15 cartells, i unes 2 pancartes. No han utilitzat plafons de suport. Creiem que amb una nit, entre dos persones, amb unes tres hores han pogut fer-ho. Una altra mitja hora, per dos activistes, reposar les pancartes trencades del pont de la variant. També han penjat força fulls anunciant l’acte de campanya, que dos persones, amb una hora ho han pogut fer. Cal afegir una hora de dos persones per preparar l’acte de campanya. En total ens surten unes 11 hores estimades. També cal afegir les activitats que pot haver tingut Joana Bech en funció de ser candidata.

No hem detectat més activitat de cap més partit polític. El PP, una vegada més és absent. En canvi com a curiositat sabem que a les bústies centralitzades de Can Guey han trobat un díptic, com també va passar al referèndum de l’Estatut, de Ciutadans-Partit de la Ciutadania.

En total, des d’aquesta redacció fem un balanç de 76 hores de feina estimada directa, entre els militants de base de tots els partits. Serveixi aquest apunt per fer-ne un reconeixement públic al seu esforç.