dilluns, d’octubre 30, 2006

Acte de CiU a Torrelles

No varem poder ser presents en l’acte de campanya de CiU, però tenim el reportatge oficial de CiU al fòrum d’Acta. Ens sorprèn que declarin que han fet l’únic acte oficial de campanya. Insinuen que ICV-EUiA, han vulnerat la llei, doncs ells varen fer la seva xerrada en un lloc públic, a Can Sostres?. CiU acusa a l’ajuntament de posar pals a les rodes a l’acte que volien fer a la plaça de l’ajuntament. Per la nostra experiència les coses van així: la junta electoral demana a l’ajuntament quin espais posa a disposició per fer actes públics, una vegada determinats ja no es poden afegir-hi més. Els partits tenen un temps per demanar-los a la junta electoral, i sense aquesta autorització no en poden fer ús. Que sapiguem la plaça de l'ajuntament mai ha estat habilitat com un espai per fer actes electorals. Per experiència diem que els tràmits son engorrosos, doncs a les eleccions municipals va passar un succés similar, Esquerra volia fer l’acte a la plaça de l’ajuntament i la junta electoral li va denegar. La sol·lució va ser fer l’acte polític de campanya a la sala de l’ajuntament, que si tenia habilitació per fer-ne actes, i desprès, com a acte independent, i fora de campanya, fer una actuació musical a la plaça. Ara CiU atribueix mala fe a l’ajuntament en això. Un capítol a part és el tema dels lavabos, doncs podria ser cert que calgués més cura en això, doncs hem presenciat algun acte públic on no hi havia aquest servei, i el públic ha hagut de recórrer a un bar proper.

Respecte als missatges públics destacar que la Iolanda Escala carrega contra el actual govern pel tema de Can Coll, amb el discurs de el tripartit governamental està destruint el poble, les planes agrícoles i els boscos per especular, sense aconseguir fer la llar d’infants i més infraestructures per accedir al municipi. Això vol dir una altre carretera, més carrils per accedir-hi??? Curiosament, segurament l’alegrarà aquesta noticia la nova escola bressol municipal ja està aprovada per el ple municipal i aquesta no va rebre cap al·legació en el seu tràmit d’exposició publica. Així doncs en pocs mesos és començarà a construir, i el curs que bé, amb tota seguretat obrirà les portes.

Ens ha semblat molt peculiar i curiosa la intervenció de Meritxell Borràs, que a l’hora de atacar a Esquerra posa com incompatible ser d’esquerres i nacionalista. O n’és una cosa o l’altre. Resulta que n’és un híbrid estrany, un grup mixt. És curiós per que CiU, tant mateix, en la seva publicitat és reclama “progressista”. A molta gent ens sembla que el que podria ser un Oxímoron, es a dir la unió en una mateixa expressió de termes contradictoris, és ser Nacionalista i Conservador. Al final sempre hi ha les retallades com l’Estatut i els pactes amb el PP. Quant han de triar deixen l’aspecte nacional al reducte d’allò folklòric, primer son els negocis i l’estabilitat. Els hi fa por el canvi, i no volen pagar el preu que implica.