dilluns, de maig 21, 2007

Debat a la radio 100,50 FM..., ACTA2025 i pactar amb la dreta.

El proper dijous a la radio de la associació de veïns es farà un debat amb els candidats a les eleccions de Torrelles. Pel que hem sentit han acceptat participar tots els candidats. Diuen que el del PP no els troben. Per que serà? Seguirem informant.
Del que si que podem és enllaçar al resum del debat entre candidats que va fer ACTA2025 el passat divendres en que varen participar els grups de l’oposició (PiP i CiU) i la nova candidatura de ICV. El mes interessant va ser la seva postura d’entrada en relació als pactes. ICV va dir que no pactaria amb la dreta, amb el que va posar en terreny de joc un nou element del debat -s’inclou CiU i Poble en el pack de la dreta, o son partits de centre? O només es referia al PP?-. Nosaltres al respecte, no opinem com ICV, nosaltres creiem que si en el pacte que es fa s’accepten els teus eixos programàtics d’esquerra (en sentit ideologic), i a més la responsabilitat de la gestió d’aquests eixos recau en una persona de confiança (per exemple en un regidor propi), no hauria d’haver-hi problema amb pactar amb ningú amb aquestes condicions.
Exemple il·lustrador i especulatiu i extrem: si és pacta amb el PP (puaggg!!!!) doncs no hi hauria d’haver-hi problema sempre que un grup partit independentista i d’esquerra controlés els aspectes simbòlics (Cultura, educació, dinamització lingüística, façana i pals de banderes oficials, etc) . El PP es podria cuidar, amb supervisió, de Parcs i jardins, per exemple. A Torrelles, quedi clar, abans que algú manipuli aquesta anotació, no és el cas, per que per raons ètiques, cap dels del PP no estan empadronats al poble, no haurien de cap manera entrar al govern.