divendres, de juny 16, 2006

L’Estatut, des de Torrelles.

És complicat trobar temps per escriure en el bloc. Hi ha coses que si no s’escriuen quant toquen, ja no tenen sentit escriure-les desprès. Aquests, son dies de campanya. Tinc algunes modestes aportacions per compartir-les sobre certs arguments que s’han comentat.

Esquerra vol que triomfi el NO:
Queda clar, que Esquerra de Torrelles ha fet campanya per el NO, ha fet una propaganda urbana (plafons, pancartes, cartells) comparable amb altres eleccions i ha fet els únics debats-xerrades polítics respecte l’Estatut. Això, crec que hauria de deixar clar que Esquerra vol realment que triomfi el NO. Recordem que la feina dels militants és voluntària i que no te sentit abocar molts esforços si no n’estesin convençuts ni motivats.

El PP no utilitzarà el teu vot per que no existeix:
Ja s’ha vits quina campanya ha fet el PP a Torrelles: CAP. El PP és un partit minoritari a Catalunya. A Torrelles de Llobregat porta tres eleccions presentant-se amb “paracaigudistes”, terme amb que s’anomena als candidats que no son del poble –no estan empadronats ni ningú els coneix cap vinculació-, i que en períodes electorals, aprofitant la llei electoral, certs partits presenten a pobles on no tenen cap agrupació de militants, com és el cas de Torrelles.

Torrelles guanyaria 7,5 Milions d’Euros en despesa pública sense dèficit fiscal.
És sabut que cada català, en concepte de dèficit públic, paga a l’estat Espanya una mitjana de 1.500 euros/any que no retornen de cap manera -recordem que la xifra exacta no se sap doncs l’Estat espanyol no publica les balances fiscals per no quedar en evidencia-. Sense dèficit fiscal els cinc mil torrellencs, cada any, tindríem uns 7,5 milions de despesa publica a repartir. Per tenir una idea de que es això, dir que el nou CEIP de Can Coll està pressupostat en 4,2 milions d’Euros. Així que tindríem una escola i mitja cada any, imaginem amb dos legislatures com podriem posar torrelles al dia!!!. L’Estatut del parlament de Catalunya preveia que en 15 anys arribaríem a tenir un sistema de concert econòmic solidari equiparable al que les comunitats forals (Euskadi i Navarra) disposen des de fa 27 anys. Amb la retallada de l’Estatut, això ja no serà possible. Queda clar, doncs que aquest no és el millor estatut d’europa, doncs no cal anar a Bèlgica ni suïssa per trobar millors autogoverns que el català, Navarra ja té un de millor!!!

Aquests son alguns petits arguments, en base a la nostra vida local per a dir que NO.